Darreres entrades:

8/7/15

Com girar la truita (sense tocar els ous)


Acord del Ple de 30 de juny de 2015, a proposta del Grup Municipal d'ERC:

Primer.- Establir una dedicació exclusiva pel càrrec d’alcaldessa.

Retribució bruta anual de 31.764 euros.

Regidor d’ Urbanisme, Medi Ambient, Obres i Serveis i Equipaments.
Dedicació: Parcial 45%
Retribució: 12.192 euros bruts anuals.

Resta de Regidors i Regidores amb delegació de funcions.
Dedicació: Parcial 40%
Retribució: 10.843,32 euros bruts anuals.

Als anteriors imports cal afegir les quotes patronals a la Segureta Social, que signifiquen de l'ordre d'un 30% més.

Deduïnt dels salaris bruts les perceptives retencions a compte de l'IRPF i de les quotes del treballador a la Seguretat Social resulta:

-----------------------------------------

Alcaldessa: salari net 2.082 Euros mensuals.
Regidor d'Urbanisme: salari net 880 Euros mensuals.
Resta de Regidors: salari net 792 Euros mensuals.

Nota: aquests sous nets estan calculats atenent a circumstàncies familiars mitjanes. Apel.lo a la transparència que guia el mandat de l'actual Govern Municipal perquè s'ens donin els imports reals de cada Regidor.
-----------------------------------------

Moció presentada pel Grup Municipal ERC-RCat el 22 de desembre de 2011, aprovada pel Ple:

L' Organigrama del personal de l'Ajuntament ens sembla suficientment extens com per donar cobertura a totes les necessitats que pot tenir el municipi en l’actualitat i el futur pròxim.

Els ciutadans no entendrien que, en el context actual de crisi econòmica, hi hagi unes remuneracions que no s'ajustin a les necessitats reals del nostre municipi i que no estiguin d'acord amb les de la resta de treballadors públics.

La dedicació de l'Alcalde, com a coordinador de la feina dels regidors i dels treballadors municipals, atès l'actual context de crisi econòmica amb disminució de l’activitat general a tots els municipis, ha de ser parcial i suficient amb mitja jornada. Prenent com a base la remuneració de la legislatura 2007-2011 i la retribució de 1.600€ nets que es presenta a la proposta amb dedicació complerta, aquesta retribució se situaria en un
total de 800€ mensuals nets. Aquesta proposta no produeix cap rebaixa salarial, al contrari de la que sí que han patit els treballadors públics.

Tenint en compta les recomanacions de l'Associació Catalana de Municipis, en la qual es recomanava que els regidors amb delegacions expresses haurien de percebre, atenent a les tasques delegades, entre un 30% i un 60% de la retribució de l'Alcalde, proposem una dedicació parcial amb una retribució total de 400€ mensuals nets, equivalents a un 50% de la retribució de l'Alcalde. Creiem que aquesta proposta no és lesiva per a cap persona , en tractar-se de regidors que s'incorporen de bell nou al Consistori i que no tenen cap rebaixa en el seu salari que pugui significar una disminució en la previsió d'ingressos percebuts fins ara.

-----------------------------------------
En resum:

Alcalde: salari net 800 Euros mensuals.
Regidor d'Urbanisme: salari net 400 Euros mensuals.
Resta de Regidors: salari net 400 Euros mensuals.
 -----------------------------------------

Què poc duren les paraules quan s'en fan frases grandiloqüents.
Què poc costa convèncer d'una cosa quan interessa i què poc fer el contrari quan interessa.
Cóm de prop del populisme es diu i de lluny s'en fa.

2 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

te has olvidado algo, el primer trimestre del 2012, el gobierno municipal formado por CIU y ERC y con un nuevo alcalde el sueldo se lo doblaron por que será y tambien aprovado en un pleno.

Guido Montagnelli ha dit...

Voy tarde, esta entrada del sr. perspectiva, merece un punto y aparte, de hecho, varios, y con varias dedicatorias también.
Nos demuestra, una vez más, la obsolescencia de unos "politicuchos" de baja ralea, y cortos de argumentación, perdón; imposible argumentación.
Hay quien no se postulaba para político, pero consideraba un sueldo justo para el primer edil de 25 000 € brutos al año. Una vez vio la luz, consideró que con un sueldo en mano de 800€ al mes y media jornada, estaba muy bien pagado. Meses después se apuntó a una subida equiparable a la que denunció, y en ésta legislatura, ha abrazado el argumentário Rajoy eso de "la crisis ya es historia" y aprueba una subida salarial de más de un 20%. ¿NO ES VERDAD SR. JOAN GARCIA?
En la legislatura pasada los miembros de ERC (partido y gobierno), no permitieron al Artalejo una subida de sueldo ¿PORQUE? sr. Bruguera, sr Blanch; sr GARCIA ¿PORQUE?
Se lo ha ganado sin demostrar absolutamente NADA la sra. ISUS? Argumenten por favor, si les queda un mínimo de decencia.
Realmente, han mejorado las condiciones de vida de los ciudadanos de Sant Pere?, disminuirá la partida destinada a “benestar social”?, no hay ya desahucios? disminuye el paro con entidad razonable para aplicar estos "suculentos emolumentos"?
Creo que NO, ciertamente es una decisión arbitraria, no sustentada en alguna razón coherente, a no ser, las personales y voluntarias de cada uno, al margen de la coherencia y decencia más elemental.
No creo que el ciudadano de ningún municipio, se merezca unos gestores tan mezquinos.