Darreres entrades:

20/2/13

La dimissió de Patrícia Puig posa en escac la llista de candidats de CiU

Després de messos de tensions, en què en Martí Artalejo i la Pat Puig han estat estirant cadascú del seu costat de la corda, l'Alcalde ha aplicat la tècnica que va aprendre d'en Joan Bruguera: ofegar discrepàncies amb retallades de sous.

Amb el vot -insòlit- en contra d'en Miguel, la consumació de la tàctica va tirar endavant en el Ple del dia 25 de gener, afectant singularment la Pat, amb una reducció del "sou" fins als 470 € al mes.

La posada de nassos al terra escomesa per l'Alcalde acostava més la Pat a dimitir d'un govern en el què ja no es sentia còmode.

I així ha estat, doncs de de fa una setmana -diuen- la Pat ha renunciat a les seves delegacions de govern, que han retornat a l'Alcalde, significant la pèrdua del sou que li havia quedat.

Però la seva renúncia no ha estat total, doncs, amb tot el dret, conserva l'acta de Regidora.

Aquesta nova baixa, la segona des de què en Martí va assetjar l'Alcaldia, ha coincidit amb el malaurat agreujament de la malatía de l'Irene Bonilla, a qui des d'aquí li desitjo de tot cor una ràpida recuperació.

Sent així les coses, es pot preveure com menys un escenari de baixa temporal de la Irene.

Aquestes circumstàncies posen el govern entre les cordes, doncs a curt termini tenim un govern amb només quatre regidors.

Què farà la Pat ara que és fora del Govern? Podrà encaixar l'Assemblea de CiU aquesta anòmala situació de tenir un regidor de Govern que no està en el govern? Votarà la Pat en contra del debilitat govern propiciant el seu passi a un grup no adscrit o a la devolució de l'acta de regidora?

Davant d'questa tesitura, resulta interessant repassar la llista d'electius de CiU (*):

1. Josep Maria Llesuy Sunol
2. Marti Artalejo Ferrer
3. Maria Carmen Lozano Jimenez
4. Patricia Puig Montserrat

5. Rosa Maria Quesada Garcia
6. Juan Antonio Moreno Rams
7. Pedro Espin Fernandez
8. Miquel Puigdevall Albert
9. Irene Bonilla Garcia
10. Maria Soledad Mingo Gomez
11. Emilio Dominguez Nuno

Suplents:
1. Salvador Marti Pujol
2. Juan Ballart Serra
3. Jose Conesa Llupia
4. Maria Sara Martinez Garnelo
5. Teresa Sola Sancho
6. Gerard Prats Fumado
7. Susana Martori Rodellas

(*) Gràcies a l'observació d'un comentarista del blog, hi havia una errada a la llista electoral de CiU prèviament publicada, que he esmenat d'acord amb la publicada al BOP.

Observem que, tenint en compte un esdeveniment luctuós, l'Irene va acceptar la regidoria després de la negativa dels tres candidats que la precedien en la llista electoral: ella era l'abanspenúltima.

Per sota, només dos candidats i els suplents.

Cas de què la Pat deixés l'acta de regidora es posaria en un compromís a les persones què, més per lleialtat que per altres intencions, poc es pensaven que com a darrers de la llista o suplents algun dia haurien d'exercir.

I si afegim que hi ha alguna possibilitat de què l'estat de salut de la Irene li impedís desenvolupar amb normalitat les tasques de regidora, la situació esdevindria absolutament alarmant.

Tot i què improbable, seria fastuós que calgués arribar al quart suplent...

En el millor dels casos ens queda un govern debilitat per totes bandes: en Miguel molest per la baixada de sou, un Joan Garcia que sent l'alé d'en Joan Bruguera rera el clatell i què està en marea ben baixa, i, finalment, havent d'acudir a suplents que ni s'ho pensaven per reomplir les vacants de govern.

Per postres, entre baixes per depresió i baixes per retallades, l'equip de gestió del consistori no està per tirar coets.

No tindrem un govern feble, doncs com mínim tindrà majoria (si es tracta bé a en Miguel) però ens quedarà un govern sense empenta, sense empenta i sense projecte. Ara que tant necessitem empenta i projecte...

Sort que en Martí té un veterà al seu costat...

La remodelació de La Fàbrica, quin pressupost triplica el "calculat" per en Joan Garcia quan en feia campanya ciutadana, no serà l'antídot a aquesta decadent situació, com més una aspirina que haurà esgotat la seva inèrcia en les properes eleccions municipals, unes eleccions en què molt probablement ni en Joan Garcia es torni a presentar ni CiU tingui prou recanvis per engrescar la ciutadania.

És ja hora de què la Lola i en Joan Bosch es posin a pencar, que les vacances ja fa temps que es van acabar i estan desapareguts en combat.

Per cert, per quan els pressupostos del 2013, que ja només queden deu mesos... Quedarà el principal acte de govern segrestat per la feblesa del govern? O és que no es poden quadrar els números?

18 Comentaris. COMENTEU-HO:

Patricia Puig. ha dit...

Ricard,

Es més sencill que tot aixo que comentes.
Salutacions.

Per SPectiVa ha dit...

Gràcies, Pat.

Aquest espai és tot teu per explicar-nos-ho.

Salutacions.

Patricia Puig. ha dit...



De res,
Senzill, molt més senzill....

Anònim ha dit...

Se ha producido un error en el blog, se ha rralado el disco, alguien deberia desencallar a la sra. Puig

Anònim ha dit...

Quin pes s'han tret de sobre l'equip de govern, ja que segons deien, ni treballaba ni deixaba treballar, ara aniran mes lleugers.

Anònim ha dit...

Pleno municipal:

Regidor de la oposicion:
-Sra Puig porque ha dimitido?

Sra Puig:
-Es sencillo, muy sencillo (fin)

??????????????????

Sra. Puig, sea honesta, para sencillez, lo que se ha hecho siempre, cuando uno dimite, se va a su casa, ejemplos hay, hasta en éste pueblo.

Anònim ha dit...

Si la dimisión efectiva de la regidora se produjo el dia 13, ¿porque no hay noticia en la web ni a dia de hoy 25, y nos tenemos que enterar a través de la prensa?, ¿porque no publican la carta de dimisión de la regidora, y en cambio la del anterior alcalde estaba colgada en el blog de ERC al cabo de 20 minutos? ¿Qué pone? ¿Tan dura és ? .Tenemos todo el derecho a estar informados, esta gente cobra sus sueldos de lo que recaudan de nuestros impuestos, ¿es ésta su tan cacareada transparencia?. La regidora, se va, pero sin irse, se queda pero a distancia ( no entiendo como se hace eso de “a distancia”) Si se va para hacerle la gaita al señor alcalde, lo entiendo, si por el contrario va a apoyar todas las decisiones del gobierno, sin trabajo ni responsabilidad, hay que pensar que saca algún beneficio.

Anònim ha dit...

la asamblea de CIU no se piensa convocar para informar a todos sus militantes la renuncia de la Patricia Puig, pues hay quien actualmente no lo sabe, bueno tampoco asisten a las reuniones o es que todo el partido hace tiempo esta desmoralizado

Anònim ha dit...

Esta lista electoral diria no es la correcta, se hicieron tantas, comprueba con la papeleta de las elecciones

Per SPectiVa ha dit...

Tens total la raó. Ho esmeno, gràcies.

Anònim ha dit...

Ay, ay, ay, ay, Se va?, no se va?... Porqué no se irá?

Pensemos mal, a lo mejor acertamos.

Anònim ha dit...

Coñ...! pues sí que era sencillo!

Anònim ha dit...

Per la manera que contesta l'anónim de les assembleas, és una veu autoritzada?.
Els militants, podem anar o no a les assemblees, els nostres motius tenim, pero la obligació dels responsables locals i municipals, és convocar-les.

no tan anónim

Anònim ha dit...

Me ha llegado que el sr alcalde tiene gran culpa de la decision de la regidora, por eso no quiere publicar la carta de renuncia que le presento.

Anònim ha dit...

No tan anònim, et coneixem tots...
:)

Anònim ha dit...

Doncs també sabem qui és, i a qui representa la veu autoritzada.

M'imagino, que si posessim noms i cares als comentaris, no ens sorprendríem de qui és qui.

Anònim ha dit...

Nunca es tarde si la dicha es buena!!!!!!!!

Anònim ha dit...

CORRECCIÓN:

No sé porqué, éste refrán SIEMPRE se dice mal, MAL.

" nunca és tarde si la dicha llega".

és LLEGA! la dicha, "per se" siempre és buena, ahora bien, tiene que llegar y si llega, evidente és buena.

Espero haber desfacido éste entuerto.