Darreres entrades:

19/6/12

Les mascotes alimenten a Picart

Pinsos Picart és una empresa familiar, de Sant Pere de Vilamajor, que des de 1953 fabrica alimentació animal de granja. I tot i ser un sector dominat per multinacionals, fa una mica més de deu anys l'empresa s'ha atrevit a donar el salt a l'alimentació per a mascotes. Una innovació que els ha permès seguir creixent: dels 9,6 milions d'euros que va facturar l'empresa l'any 2000, ha passat a 15 milions el 2011. I la previsió és arribar 16-17 milions aquest any, en què les vendes per a mascotes i representaran la meitat del negoci.

Joan Icart, gerent de Picart, explica: "Estem molt focalitzats en la qualitat, som molt estrictes en la selecció d'ingredients, i molt innovadors des del punt de vista tecnològic. Tenim un producte molt competitiu, i els nostres costos no són els de les multinacionals". Picart ven el producte de mascotes només en botigues especialitzades (comerç tradicional de mascotes i clíniques veterinàries, però no en supermercats). "El nostre aliat és el comerciant", diu. Aquest canal també funciona per al pinso per gallines, pollets, conills, ànecs, cavalls ... ". "En alimentació per a porcí sí que som només una gota en l'oceà", manifesta Joan Icart.

La innovació actual passa per incorporar ingredients de la dieta mediterrània en els seus pinsos: "Utilitzem tomàquet, pebrot, cítrics i all -vam ser pioners i ara s'ha posat de moda-. El nostre és un compromís amb el client: fem un producte honest, prioritzem la qualitat per sobre de la quantitat ", diu Icart.


L'empresa té una plantilla de 30 persones, i la fàbrica segueix al costat de la masia de la família, que data del segle XVII. "Hem d'invertir per no tenir problemes de capacitat. Ara estem posant en marxa una segona línia per a productes més complicats". El 2012, Icart xifra la inversió en un milió d'euros.

La divisió d'alimentació per a mascotes també va permetre a l'empresa començar a exportar: ara les vendes a l'exterior representen el 20% de la divisió, el 10% del total, a països de la Unió Europea, i començant a Israel, Lituània, Geòrgia, Algèria. "Aspirem que les exportacions representin la meitat del negoci", afirma Icart. "Tots els mercats estan malament, però sent selectiu, hi ha bons clients a tot arreu". Pere Icart i la seva dona van fundar el negoci, que avui gestiona Joan Icart, i Jordi Icart s'encarrega de la distribuïdora de Barcelona. Picart ja ha elaborat un protocol per al pas a la tercera generació.

La Vanguardia, 18 de juny de 2012
 

3 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

No dudo que la empresa sea innovadora y que esté resistiendo la maldita crisis que la mayoría estamos padeciendo. Pero creo que se han olvidado de mencionar las facilidades que ha tenido este señor a lo largo de los años para hacer y deshacer en el pueblo donde tiene instalada la fábrica, díganse permisos o carencia de ellos, pasadizos subterráneos etc... que no dudo han contribuido en el desarrollo de la empresa. Tampoco tenemos que olvidar que la calidad en el sistema de producción pasa también por respetar el medio ambiente y, por ende, por respetar a la población y procurar que los gases que se emitan no le perjudiquen.
Mucho me temo que este sea el primer paso para que la deslocalización de la fábrica se mire con otros ojos.....

Anònim ha dit...

En el gobierno de Sant Pere hay algun individuo, que ha pasado de los gritos y las pancartas al silencio mas absoluto. Eso tiene nombre.

Anònim ha dit...

Ese individuo es el Sr Joan Garcia, que poca verguenza tiene.