Darreres entrades:

13/5/11

Propostes per a barris que no existeixen

Repassant els programes electorals he pogut comprovar que, sia perquè hom hi té un establiment, o els més perquè han aplegat a les seves llistes a destacats membres dels barris, es comprometen a un munt de coses en els barris. A Can Vila, a Vallserena, a Pungoles, a Les Faldes, ... Només falta un veïnat: Can Derrocada, que no existeix.

Can Derrocada certament només representa el 6% de la població total empadronada a Sant Pere de Vilamajor, però Les Pungoles només en representa el 3%, i Vallserna no arriba al 10%.

Can Derrocada està aportant els darrers anys més del 20% de l'increment total de la població empadronada al municipi, i és amb això el veïnat amb la taxa més alta de creixement en els darrers temps.

A Can Derrocada, la indiferència de tots plegats, en especial dels grups polítics de l'oposició en aquesta legislatura, ha impedit utilitzar l'operació Picart per tal de recuperar d'alguna manera un espai en condicions com a local social per al veïnat.

Can Derrocada ha lluitat, perquè sempre hi hem cregut i en varem tenir la idea, en l'acomodació del camí de Can Tona, a favor de tot el municipi, i en Llesuy hi va creure com una prioritat i l'ha fet possible, sofrint Can Derrocada les conseqüències de l'increment de trànsit rodat pels seus malmesos carrers de pujades impossibles, sobre tot quan la Cla-Tellada. Cap altre veïnat ho hagués aguantat, i en canvi els de Can Derrocada ho varem oferir des del principi.

A Can Derrocada suportem cada dia les importants molèsties de tot ordre que significa ser l'únic accés a l'escola. A d'altres veïnats s'hagués exigit una altra solució.

A Can Derrocada s'han tolerat en els darrers anys desenes d'importants irregularitats urbanístiques. Tant se val, és un territori per a trinxar!

Can Derrocada és el veïnat de Sant Pere de Vilamajor que aporta una major proporció de saldo net a la Hisenda Municipal.

Però Can Derrocada no existeix, simplement, és el Txernòbil de Sant Pere de Vilamajor. Ni el GISP, ni CiU, ni ERC, ni ISP tenen cap proposta per a Can Derrocada, i sí que les tenen per als altres veïnats.

Sóm el Kleenex d'aquest municipi.Sóm ciutadans de segona. I això complau a molts, especialment del "nucli".

Aquí teniu les meves propostes per a Can Derrocada:
  • Crear el Parc Urbà de Llevant, amb àrees d'esbarjo. pic-nic i esplanada per a activitats ciutadanes (fires, espectacles, ...). Començar per instl.lar-hi la carapa.
  • Crear el Camí Verd dels Tres Torrents, des de l'esplanada del Parc de Llevant fins Can Llobera, per a bicicletes i vianants, reaturant la vegetació de ribera.
  • Crear el Circuit Pedestre del Torrent de l'Abellar, amb estacions per a activitats de "footing" i similars, connectat amb la Zona Verda de La Riera..
  • Rehabilitar la pobre zona verda de la Riera per a fer-hi un àrea d'esbarjo. (Tot amb l'agraïemt a en José Luis Yelo i a en Joan Bruguera per posar-hi en el seu dia dos bancs i una parperera)
  • Crear una pista de Trial-sin a la zona verda de La Riera.
  • Recuperar per a ús ciutadà la pista de Frontennis.
  • Recuperar per a ús ciutadà una planta de l'edifici principal de la Zona Esportiva.
  • Recuperar per a ús ciutadà la Pista Polisportiva.
  • Bescanviar els anteriors equipaments per a l'inútil solar d'equipaments municipals existent en l'únic indret urbà quins carrers no tenen nom, convertint-lo en sòl urbà.
  • Buscar una immediata solució a la resta de la zona esportiva de Can Derrocada, incorporada a l'operació Picart, convertida des de fa anys en un niu de rates i kosovars, per al goig del tal.libans.
  • Aconseguir les cessions temporals per habilitar un camí per a vianants i bicicletes per arribar a l'escola des del Camí de Can Tona.
  • Inspeccionar i exigir la restauració de la realitat físca alterada a les edificacions que s'han aixecat i continúen aixecant-se incomplint tant les NNSS-87 com la normativa del POUM-2007.
  • Confeccionar i publicar les balances fiscals dels barris de Sant Pere de Vilamajor.

Després de vint anys, crec que ens ho mereixem. Sommiem... deia en Lluís Llach.

Comparat amb el què el conjunt de grups candidats pretenen fer per a la resta de veïnats, el cost de tot el què proposo és molt petit, si voleu, ja us explicaré perquè.

Amb tot això, s'aconsegueix crear un nou centre d'esbarjo en entorn naturals en el nostre poble (amb permís dels del "nucli") doncs abasta una població d'influència del 75% de la del municipi. Tots els candidats se n'omplen la boca, però no en fan cap proposta.

Amb tot això s'aconseguiria el què tothom creu que tindrà quan ve a viure a Sant Pere de Vilamajor: qualitat de vida, que és el més important actiu qu ele nostre municipi pot oferir per tenir futur.

1 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Estaria be...

Simple, evident, pero no t'escarransis, ningú vol saber res de can Derrocada, és territori Icart.