Darreres entrades:

30/1/10

Sant Pere de Vilamajor un "poble" de 600 habitants


És sobradament conegut que el municipi de Sant Pere de Vilamajor, gràcies a una manera d'entendre les coses que hi havia als anys 70, és una
agregació de cinc nuclis dispersos que un nucli principal intenta fer pivotar.

Des del punt de vista funcional, el nucli principal podria funcionar, i de fet funciona, com un poble en sí mateix: té tot el magre comerç, l'Ajuntament, Escola, llar d'Infants, Local social, La Rectoria, etc...

Des del punt de vista social custòdia l'essència del poble: La Força, Can Noguera, Can Pau, la fàbrica de pinsos, la perruqueria, i fins i tot als nuclimilitants.

No li falta de res per ser un poble complert, i cap altre nucli del municipi, malgrat n'hi hagi que voregen el doble d'habitants, és de bon tros tant complert. De fet els nuclis disgregats que l'envolten podríen pertàneyer a un altre municipi sense alterar res. Que al terme municipal s'hagin instal.lat altres assentaments, és només un fet circumstancial, per molt que la dinàmica d'aquests altres nuclis "alteri" les normals condicions de vida i de plantejament del nucli principal.

Dons bé, Sant Pere de Vilamajor és un dels pobles més petits de Catalunya, ja que segons el darrer padrò municipal a 1-1-2009, hi viuen només 586 persones. Concretament ocupa la rodona posició del 100, començant per la cua.

Tenim, al cap i a la fi, un poble de menys de 600 habitants, i ens queda un llarguíssim camí per convertir-lo en allò que ara per ara és un miratge: un poble de 4.000.

19/1/10

Reagrupament a Sant Pere de Vilamajor


No hi ha dubte que una de les novetats del panorama electoral a casa nostra és la posada en marxa de l'agrupació política de Reagrupament. Actualment constituïda com una associació, està estructurant la seva presència organitzada arreu de Catalunya.

També a Sant Pere de Vilamajor, i a partir de la experiència de la consulta per a la independència, el passat dissabte es va presentar la secció local, a Can Noguera, amb l'assistència d'una cinquantena de vil.latans i la destacada de l'Alcalde d'Arenys de Munt.

Reagrupament té com a fins associatius els següents:
  1. Situar l’independentisme a l’eix del debat polític català.
  2. Cercar la unitat de les forces polítiques i socials que tinguin com a objectiu el reconeixement internacional de la Nació catalana.
  3. Creació d’un marc favorable al creixement de la base social de l’independentisme català.
  4. El foment del debat, l’estudi i la conscienciació social per a la independència dels Països Catalans.
Vista així, l'associació més que un partit polític sembla una entitat cultural, un "lobby" d'opinió. I està bé, doncs s'arrela en la societat civil entesa com a tal.

Veurem com evoluciona aquesta formació, que té com a única aspiració política actuar com un reforçador transversal de la resta de forces polítiques "oficials" que comparteixin el mateix sentit per a Catalunya.
L'assemblea d'associats de l'associació està convocada el proper 21 de març, en la qual s'aprovarà el programa polític i s'elegiran totes les candidatures per a concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya en la forma que es decideixi.

De Sant Pere de Vilamajor estant, i en vistes als comicis de la tardor al parlament de Catalunya, com a la resta del país, Reagrupament recollirà sens dubte el desencant d'una part dels votants de CiU i ERC, principalment , i a l'hora il.lusions d'altres que encara no les han perdut, i per tant potser pugui recollir uns 150 vots, que no està gens malament.

En una lectura de política local, és d'hora encara per saber si Reagrupament es presentarà a Sant Pere de Vilamajor com agrupació electoral. Sia com sia, l'escenari a un any i mig vista, és el de reconducció de la diàspora de grups que es van presentar, i obtenir representació consistorial, en les eleccions de 2007. De presentar-se, seran les persones que hi hagi darrera les que decidiran els eventuals resultats, que si tot va com fins ara, cal augurar com mínim un regidor.

Reagrupament representa sens dubte una finestra des de la que molts han vist un nou paisatge, i quan tant s'intenta, de totes bandes, desacreditar els seus líders, vol dir que han encertat en els seus plantejaments de transversalitat. Interessants les paraules d'en Carretero: "Reagrupament és una eina a disposició del país". Fins ara, 3.500 persones ja s'han associat a la formació, i unes 600 treballen en les diferents comissions que la dotaran d'ideari i estratègia.

Diuen que les aspiracions de l'agrupació són 7 ó 8 Diputats. Veurem els esdeveniments, i els seguirem amb interès.

12/1/10

Els projectes del Fons d'Inversió Local 2010

La Junta de Govern del nostre Ajuntament ha aprovat els projectes que es presentaran al nou Fons Estatal per a la Ocupació i la Sostenibilitat local per a desenvolupar al llarg de 2010.

Aquests projectes són els següents:


L'estimació de llocs de treball que aquestes inversions ajudaran a mantenir és d'aproximadament 30 mesades (poc menys de l'equivalent a 3 persones al llarg de tot un any).